Geleneksel telsizlerin GSM şebekeleri üzerinden haberleşmesi mantığına dayalı bir Telsiz iletişim sistemidir.
Bas-Konuş-Bırak-Dinle mantığı üzerine geliştirilmiş teknolojiye sahiptir ve genelde haberleşme tek yönlü olmaktadır. Grup içerisinde herhangi bir kişi konuşurken diğer kullanıcılar dinleme durumundadırlar, sadece özel durumlarda yetki verilen kullanıcılar aynı ayna konuşma yapabilirler.
Günümüz haberleşmesinde teknolojinin imkanları ve ihtiyaçları, gereklilikleri doğrultusunda sadece sesin iletilmesinin yeterli olmaması, en önemlisi mesafe sınırı olmaksızın GSM ağının bulunduğu her noktada iletişimin sağlanabilmesi ihtiyacının olması ve daha gelişmiş çözümlere gereksinim duyulması Yeni Nesil Bas Konuş Sistemleri’nin gelişmesini sağlamıştır.
İletişim kavramı sesli haberleşmenin dışında Data veri aktarımı Canlı Video Yayını, Dosya, Fotoğraf ve Video Gönderimi, Konum Takibi ve 3. Parti sistemlerle entegrasyon gibi birçok yeni ihtiyaçlara karşılık Yeni Nesil Bas Konuş Telsiz Sistemleri çözüm olmuştur.
Yeni Nesil Bas Konuş Telsiz Sistemleri klasik telsiz altyapısının ve Geleneksel Bas Konuş Sistemlerinin sağladığı tüm haberleşme imkanlarını 3G, 4.5G, 5G ve Wifi altyapısını kombine bir şekilde kullanarak sağlayan bir çözümdür.
Bas konuş sistemlerini Telsiz sistemleri ile karşılaştırdığımızda; Telsiz sistemleri kendi altyapısını kullanırken Yeni Nesil Bas Konuş Sistemleri GSM operatörlerinin altyapısını veya Wifi altyapılarını kullanmaktadır. Geniş bir iletişim olanağı sağlayan Yeni Nesil Bas Konuş Telsiz Sistemleri GSM sisteminin kapsadığı her sahada, yerde iletişim sağlarken GSM’in çekmediği yerlerde de Wifi ağı kullanılmaktadır.
Bas konuş telsiz sistemleri geniş kapsama haberleşme gereksinimlerinde örneğin şehirler arası dağıtım şirketleri, yerli veya uluslararası kargo şirketleri, bölge yetkili teknik servis şirketleri, gibi uzak mesafe telsiz görüşmesi sağlamak isteyen tüm kullanıcılar için uygundur. Fakat doğal afet gibi telsiz haberleşmesinin öneminin elzem olduğu durumlarda ve bu tür kurum ve şirketlerde lokal telsiz haberleşme sistemlerinin kullanılması hayati önem arz etmektedir çünkü bas konuş telsiz sistemleri GSM altyapısını kullandığından dolayı özellikle deprem veya farklı doğal afetlerde sistem alt yapısı çökmekte ve iletişim sağlanamamaktadır. Buna karşın geleneksel telsiz alt yapı sistemleri doğal afet durumlarında çalışmasına devam edebilmekte ve iletişim kesilmemektedir.
Lokal telsiz haberleşme sistemlerinde; PMR446 Lisanssız telsiz sistemleri veya daha geniş alanlarda ise OKTH telsiz altyapı sistemlerinin kullanılması fiyat avantajı, pratik ve kullanım kolaylığı sağlaması ve özellikle deprem gibi doğal afet durumlarında kesintiye uğramaması açısından gibi avantajlardan dolayı çoğunlukla tercih edilmektedir.
Marmara İletişim olarak, sektöre ve pazara sunmuş olduğumuz Yeni Nesil Bas Konuş Telsiz Sistemleri ve Servislerimiz sayesinde Elektrik Dağıtım, Ulaşım, Kargo şirketleri, yurtiçi veya uluslararası taşımacılık şirketleri ve Taksiciler gibi sektörlerin tüm haberleşme ihtiyaçlarına çözüm sağlıyoruz.
Bas konuş telsiz sistemi ihtiyaçlarınız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.