Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog Telsizler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Telsizler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Tarih : 16/04/2025
8.png

 1. “Telsiz Kullanmak Yasaktır.”

Gerçek: Lisanssız PMR446 telsizlerin kullanımı Türkiye’de serbesttir. Sadece lisanslı frekanslar için BTK’dan izin almak gerekir.

 2. “Telsizler Sadece Asker ve Polis Kullanır.”

Gerçek: Bugün kafelerden hastanelere, AVM güvenliğinden düğün organizasyonlarına kadar birçok sivil alanda telsizler yaygın olarak kullanılıyor.

 3. “Telsizler Çok Kısa Mesafede Çalışır.”

Gerçek: Kaliteli bir telsiz açık alanda 10-15 km’ye kadar iletişim kurabilir. Şehir içinde bu mesafe binalara göre değişse de verimlidir.

 4. “Telsizlerde Ses Kalitesi Düşüktür.”

Gerçek: Yeni nesil telsizlerde kristal netliğinde ses iletimi vardır. Özellikle dijital ve kriptolu modellerde ses kalitesi oldukça yüksektir.

 5. “Telsizler Her Zaman Birbirini Duyar.”

Gerçek: Farklı marka/model cihazların uyumlu olması için aynı kanal ve ton (CTCSS/DCS) ayarlarında olması gerekir. Bu yüzden ayar uyumu önemlidir.

 6. “Telefon varken telsize gerek yok.”

Gerçek: Telsizler anlık, hızlı ve şebeke bağımsız iletişim sağlar. Acil durumlarda, felaket anlarında ya da internetin çekmediği bölgelerde hayati rol oynar.

 7. “Telsizler Karışır, Güvenli Değildir.”

Gerçek: Şifreleme özelliği olan telsizlerde dışarıdan frekans karışması riski çok düşüktür. Kriptolu telsizler güvenli iletişim sunar.

 

 

Telsizler, sadece bir iletişim aracı değil; hız, güvenlik ve koordinasyonun ayrılmaz bir parçasıdır. Doğru bilgiyle doğru cihazı seçmek için uzman desteği almak büyük avantaj sağlar.

 Siz de doğru telsiz modelini öğrenmek ve denemek için bizimle iletişime geçin.


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.