Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog OKTH İşletmecileri

OKTH İşletmecileri

Tarih : 22/01/2022
okth-isletmecileri-2.jpg

OKTH (Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmetleri) konvansiyonel telsiz sistemleri kullanılarak ve en az bir röle veya bir sabit merkez telsiz ve ayrıca el veya araç telsizlerinden oluşan hizmetin abonelere sunulmasını, işletilmesini sağlayan sistemlere verilen kısaltılmış bir tanımlamadır.


BTK bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu web sitesinde OKTH yetkilendirilmiş firmalar listesi yayınlanır. Ayrıca Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunun yayınlamış olduğu işletmeci firmaların yetkilendirildikleri bölgeler ve iller de bu web sayfasında yer alır. Hizmet almak isteyen özel veya tüzel firmalar, kuruluşlar btk.gov.tr internet sitesinden kendine uygun bir firma seçip OKTH hizmeti frekans lisanslama hizmeti satın alabilir.



OKTH işletmecilerin hizmetleri şu şekilde sıralanabilir;

BTK Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından il bazında veya bölgesel olarak tahsis edilmiş frekansları kullanrak telsiz haberleşme altyapısı kurup ticari kazanç sağlamak işletmek.


BTK Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından tahsis edilen yakın kanal başka bir deyişle simplex frekansları OKTH rölelerine erişilemediği kurulumlarda kullanılmasa dahi röle frekansınıda el telsizlerine yükleyerek kullandırılması hizmetleri.


BTK Bilgi teknolojileri iletişim kurumu tarafından tahsis edilen frekanslarda telsiz rölelerini kurmak ve bu cihazları cihazlarda bulunan Ethernet kartı sayesinde link sistemleri ile birbirleri ile bağlamak ve bu şekilde hizmetin daha geniş alanlarda verilmesini sağlamak.


OKTH İşletmecileri yukarıda saydığımız sundukları tüm bu hizmetler karşılığında kurulan sisteme ve telsiz sayısı ve telsizde kullanılan kanal sayısına bağlı olarak müşterilerinden yıllık olarak OKTH hizmet bedeli adı altında bir ücret alırlar. Alınan bu ücrete ayrıca öiv özel iletişim vergisi de eklenir ve tahsil edilir.


OKTH işletmecileri müşterilerine bu şekilde kullandırdıkları frekanslardan elde ettikleri kazançlardan da ayrıca devlete vergi verirler. İşletmeciler ne kadar çok müşteri bulup frekansları tekrarlayarak kullandırır ise OKTH işletmecilerinin kazançları da o kadar artmış olur.


OKTH Firmalarının teknik olarak başlıca uymak zorunda oldukları bazı kurallar vardır; bunlardan en önemlişi tahsis edilen frekansın yasal ve merkez frekansında verilmiş olmasıdır. Bir sonraki ise yasal mevzuata uygun telsiz güç çıkış limitleridir. Röle ve sabit merkez telsizlerinin çıkış güçleri 5w olarak sınırlandırılmıştır. Kullanılan el telsizleri ise 2 w olmalıdır. Ayrıca kullanılan telsizlerde yasal mezuata uygun BTK dan sınıf 2 uygunluk beyanı almış CE belgesine haiz telsizler kullanılmalıdır.


OKTH işletmecileri kurdukları sistemlerin bakım onarımlarını yapmak ve özellikle röle ve altyapı sistemlerini faal tutmak zorundadır. Müşteri tarafından satın alınan ve kullanılan telsizler ise mülkiyeti müşteriye kullanıcıya aittir. İlerki bir tarihte müşteri ile olan anlaşma bozulduğu taktirde OKTH Firması telsizlere yüklemiş olduğu kendi yasal frekansını hizmet sona erdiğinden dolayı telsizlerden silmek zorundadır. Müşteri kanalları silinmiş telsizleri bir dahaki lisanslamaya kadar saklamak muhafaza altına almakla yükümlüdür.



Tüm OKTH frekans lisanslama işlemlerinizde Marmara İletişim Elektronik Ltd. Şti. tecrübeli uzman servis ekibi ile en iyi kapsama alanını sağlayacak şekilde yapılan kurulumlarla kullanım amacınıza uygun doğru teşsiz ürünlerini sunarak en iyi şekilde haberleşmenizi sağllamaktadır. Telsiz konusunda isteklerinizi bize iletmeniz durumunda size en uygun çözüm ve fiyatı sunacağımızdan emin olabilirsiniz.


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.