Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog OKTH Firmalarının Uyması Gereken Kurallar

OKTH Firmalarının Uyması Gereken Kurallar

Tarih : 22/01/2022
okth-firmalarinin-uymasi-gereken-kurallar-2.jpg

OKTH'ın açılımı Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmetleri olup; bu tanım telsiz sistemleri alanında kullanılan bir terimdir. Telsiz Telekomünikasyon firmaları BTK tarafından yetkilendirilmiş oldukları frekansları müşterilerine ticari amaçlı kullandırdıkları bir haberleşme hizmetidir.


OKTH Firmaları genel itibarı ile telsiz firmalarından oluşmaktadır. Telsiz günümüzde de geniş alanda kullanıma sahip bir haberleşme sistemidir. Bu sistem içerisinde müşteriye işletmeciye ait olan frekanslar kullandırılır ve OKTH firması bu frekans lisanslama hizmetinin karşılığında yıllık OKTH ücreti alır. OKTH firmaları telsiz montaj ve kurulumlarında BTK'nın koymuş olduğu belli kurallara uymak zorundadırlar ve aynı zamanda da bu durum kullanıcılar içinde geçerlidir.


OKTH firmaları kurdukları sisteme ait BTK formları ve diğer belgeleri bilgi teknolojileri ve iletişim kurumuna bir ayı geçmeyecek şekilde sunmalıdırlar. BTK uygun gördüğü ve belli şartları yerine getirmiş firmalara uhf 400-470 mhz, veya vhf 136 – 174 mhz frekans tahsisi yaparak OKTH firmalarının bu frekansları müşterilerine kiralamalarını sağlar. Verilen röle frekansları il bazlı veya bölgesel verilebilir. Röle frekansı sadece bir firmaya özel olarak tahsis edilirken simplex yani yakın kanal frekansları ise tüm OKTH firmalarına ortak kullandırılır. Dolayısıyla herhangi bir noktada frekans kullandırılacağı zaman bu bir fabrika olabilir AVM olabilir veya site kurulan sistem sadece telsiz sisteminin kurulduğu alana hitap edecek şekilde montajlanmalı ve kullanılan frekansların dışarıya fazla yayılımı engellenmelidir. Bu şekilde yapılan çalışmalar neticesinde maksimum sayıda frekans tekrarı yapılmış ve frekanslar verimli bir şekilde kullanılmış olur.


OKTH telsiz firmaları genellikle daha çok İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde sayıları daha çok olmakla beraber; OKTH hizmeti vermek isteyen firmalar alınan yetkiye istinaden tüm Türkiye’de rahatlıkla hizmet verilebilir.

Şirketimiz Marmara Telsiz ve Haberleşme sistemleri adı altında tüm Türkiye’de hizmet verebilmekte ve OKTH telsiz teknik servis hizmetleri uzman teknik servis ekibiyle sunabilmektedir. OKTH telsiz altyapı projelerinizde firmamızdan fiyat alınız. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.