Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog Dijital Ve Analog Telsiz Arasındaki Farklar

Dijital Ve Analog Telsiz Arasındaki Farklar

Tarih : 22/01/2022
analog-ve-digital-telsiz-arasindaki-farklar.jpg

Hangi telsizi almalıyım? Dijitâl mi? Analog mu?


Telsiz almak istiyorsunuz fakat hangi teknoloji ürününü modeli seçeceğinizi bilemiyorsunuz, öyleyse size bu konuda yardımcı olalım istiyoruz, konuyu basit bir şekilde aşağıda özetlemeye çalıştık sizler için; Güncel telsiz piyasasında üretim teknolojisine göre Analog ve Dijital telsiz olmak üzere iki ayrı grup bulunmaktadır.


Analog telsizler artık teknoloji olarak eski versiyon ürün kategorisinde kalmışlardır fakat hala kullanımı devam etmektedir önemli olan sizin neye ihtiyacınız olduğudur, ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığıdır. bu kategorideki ürünler eğer ihtiyacınızı karşılıyorsa rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz ayrıca bu kategorideki ürünler size iyi bir fiyat avantajı da sağlar. Pazarlama stratejisi olarak çoğu firma satış elemanları konunun teknik kısımlarını da pek bilmediklerinden ve depoda stokta olan yeni ürünleri satmaya çalıştıklarından bu şekilde doğru bilgi vermeyip veya veremeyip müşteriyi sadece dijital ürünlere yönlendirmektedirler. Sonuç olarak önemli olan sizin ihtiyacınızı karşılayacak doğru ürünü satın almanızdır.


Şimdi gelelim analog ve dijital telsizlerdeki belli başlı farklara Analog telsizler de tek frekans da tek kanal olacak şekilde çalışırlar yani sizin tek adet frekansınız var BTK dan aldınız veya Marmara Telsiz ve Haberleşme sistemleri ltd.şti. gibi yetkili bir firmadan frekans kiraladınız diyelim sizin bu tek frekansınızla ancak tek bir kanal açıp kullanabilirsiniz ayrıca 2. Bir kanal isteniyorsa ikinci bir frekans daha satın alıp kiralamanız gerekir ( tek frekans tek kanal – dijital tek frekans iki kanal ) . ikinci bir husus analog telsizlerde ses daha çok insan sesine yakındır yani karşınızda ki size anons eden kişinin sesini tanıyabilirsiniz. İletişim kurduğunuz telsiz sizden uzaklaştığında yani sinyal zayıfladığında ses parazitlenmeye başlar.analog telsizlerde bireysel çağrı, ID kimlik bilgisi, mesajlaşma, gps gibi özellikler bulunmamaktadır. eğer bu saydığımız özellikleri kullanmayacaksanız ve kanal adetide yetiyorsa ve sadece ses haberleşmesi yapacaksanız analog telsiz almamanız için bir neden yok.


Dijital telsizlerde ki en önemli belli başlı özelliklerse şunlardır; en önemli ilk özellik tek frekansınızla iki ayrı bağımsız kanal oluşturabilir ve kullanabilirsiniz buda size OKTH frekans kiralamalarınızda size fiyat avantajı sağlar. Dijital telsiz anonsunda size anons eden kişinin sesini analog telsizdeki gibi seçemessiniz dijitalde ses 01010101 dijital mantıkla kodlandığından dolayı daha çok robotik bir ses şeklindedir ve analogdan dijitale geçen bir kısım müşterilerimizde dijital sesin biraz farklı olmasından dolayı bir alışma dönemi yaşanır. Dijital telsiz modelleri nde çekim mesafesi çok az bir farkla biraz daha iyidir ayrıca analog telsizden farklı olarak dijital telsiz uzakta ise telsiz sinyali alırsa net duyarsınız almaz isede hiç ses duyamassınız yani parazitli ses gelmez. Dijital ekranlı telsizlerde ayrıca gps konum belirleme, mesajlaşma özelliği, bireysek çağrı yani istediğiniz kişi ile özel görüşe yapabilme, ID kimlik bilgisi kimin mandala bastığını veya konuştuğunu görebilme gibi özelliklerde mevcuttur.


Dijital telsizler de kullanılan başlıca iki üretim teknolojisi mevcuttur tüm dünyanın ve içinde Abell telsiz sistemlerinin de olduğu TDMA yani zaman bölmeli teknoloji ki bu teknoloji dünyadaki telsiz üreticilerinin %90 oranında kullandığı teknolojidir. Birde FDMA frekans bölmeli denilen teknoloji vardır bu ise çok az sayıda kullanılan tercih edilen bir teknoloji olmuştur dolayısıyla dijital telsiz alırken size tavsiyemiz içinde Abell markasının da olduğu TDMA teknolojisini kullanan ürünleri seçmenizi önemle vurgulamak isteriz çünkü ilk alımdan sonra sadece bir iki satıcıya bağlanmassınız seçim şansınız çok olur tdma teknolojisini kullanan birçok marka olduğundan istediğiniz uygun bulduğunuz ürünleri sisteminize dahil edebilirsiniz fakat Fdma teknoloji ürün seçtiğinizde alternatif ürün satın alma seçeneğiniz şansınız hemen hemen hiç olmaz ve sadece satın aldığınız firmaya bağlı kalırsınız buda bir müşteri için tercih edilecek bir durum değildir. Size şu söylenebilir bizim ürün farklı tek yaygın değil dolayısıyla daha gizli görüşmelerinizi kimse dinleyemez gibi söylemler doğru değildir eğer sizi dinlemeyi biri kafasına koymuşşa dinler ve ayrıca dijital telsizlerde her iki teknolojide de dinlenebilmeyi en aza indirecek şekilde kriptolamalar mevcuttur dolayısıyla siz kriptolama yaptığınızda ki tüm dijital telsizlerde (tdma&fdma)bu özellik mevcuttur dinlenebilme olasılığınızı en aza indirgemiş olursunuz.


Sonuç olarak; yukarıda da daha önce bahsettiğimiz gibi sizin ihtiyacınızı hangi teknoloji ürünü karşılıyorsa o ürünü seçmelisiniz örnek vermek gerekirse bana fabrikamda sadece güvenlik veya iletişim amaçlı ses iletişimini sağlıyacak bir ürün yetiyorsa ben analog ürün tercih ederim yok ses iletişimin yanında gps, gibi veya özel bireysel çağrı veya fekansın kanalın daha çok kullanılması veya mesajlaşmak istiyorsam veya kimin mandala basıp konuştuğunu görmek istiyorsam ve benim işim için bu özelliklerden biri veya birkaçı gerekiyorsa o zaman Tdma teknolojisini kullanan bir marka model seçerim bu bağlamda Abell ürünlerimiz sizin ihtiyacınızı karşılayacak ve uygun fiyat avantajı ile alabileceğiniz tavsiye deceğimiz bir üründür. Başka bir örnek vermek gerekirse tersane veya inşaat firmasıysanız ve vinç kullanımında aşağı ile iletişimde bulunmak için lisanssız bir telsiz almak istiyorsanız size tavsiyemiz Abell dijital lisanssız el telsizi modelimiz olan ve çok uzun bir süredir Türkiye'de güvenle saygın müşterilerimiz tarafından kullanılan DPMR modelimizi tavsiye ederiz.


Marmara iletişim elektronik ltdşti. olarak size uygun telsiz seçimlerinizde dürüstçe seçim yapabilmeniz ve doğru ürünü satın alabilmeniz için satış personeli arkadaşlarımız sizleri bilgilendirmek için mutluluk duyacaklardır lütfen uygun ürün satınalma yapabilmenize yardımcı olmamız için bizimle iletişime geçiniz.


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.