Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog Bebek Telsizi Nedir? Bebek Telsizi Kullanmak Güvenli Midir?

Bebek Telsizi Nedir? Bebek Telsizi Kullanmak Güvenli Midir?

Tarih : 05/03/2023
bebek-telsizi-nedir-kullanmak-guvenli-mi-2.jpg

Bebek telsizi, bebeklerin çoğunlukla odalarında uyurken bebekleri kontrol etmek için kullanılan basit yapıda el telsizleridir. bir bebeğin çıkardığı sesleri uzaktan dinlemek için kullanılan bir telsiz sistemidir. Bir verici şeklinde çalışır, çocuğun yanına yerleştirilmiş, mikrofonla donatılmış bir verici ünitesinden oluşur. Bebeğin bakımını üstlenen bakıcı kişinin yanında bulunan diğer ünitesinden bebek ağladığında veya ses çıkardığında duyabilir ve bebeğin uyandığını bu şekilde anlamış olur.


Bazı bebek monitörleri, ebeveynin bebeğe cevap vermesine izin veren iki yönlü iletişim sağlar. Bazıları çocuğa müzik çalınmasına izin veren cihazlarda mevcuttur. Bazı bebek telsizi çeşitlerinde ise video kamera özelliği de bulunur bu sayede bebeği video olarakda canlı izleyebilirsiniz. video kamerası ve alıcısı olan bir monitöre genellikle bebek kamerası diye adlandırılır.


Piyasada birçok bebek telsizi modelleri bulunmakla beraber en çok satılan bebek telsizi markaları ise başta motorola olmakla beraber weewell markası da öne çıkmaktadır. Bebek telsiz fiyatları lisanssız el telsizi fiyatlarından daha yüksektir. Bunun sebebi bebeklerin sesini daha hassas bir şekilde algılayabilme ve iletebilme becerilerindendir.


Alınacak bir bebek telsizinde nelere dikkat etmeliyiz? İlk önce mikrofon ses hassasiyeti çok iyi olmalı ki bebeğin en ufak bir gürültüsünü veya sesini bize vox özelliği üzerinden aktarabilsin, Sonrasında ise tabiki fiyat ve sağlamlık ve kolay kullanım olmalıdır.


Bebek telsizlerinin iletim mesafesi kısadır. Bebek monitörünün mesafesi Hemen hemen bir konut, ev içerisinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bunun nedeni çocuğun yanına konan verici ünitesinden çıkan radyo dalgalarının güçlü olmamasıdır bu radyo dalgaları güçlü olursa çocuğa zarar verme radyasyon yayma derecesi çoğalır. Piyasada CE belgeli satılan ürünlerden gönül rahatlığıyla satın alarak kullanabilirsiniz. Bu cihazların tüm SAR değerleri imalat aşamasında hesaplanıp ona göre üretilmekte ve bebek sağlığına herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Konunun daha iyi anlaşılması için bir kıyaslama yapmak gerekirse hepimizin yaygın olarak kullandığı cep telefonları çok daha fazla zararlıdır.


Bebek telsizlerinin çalışma frekansı nedir? Bebek telsizlerinin çalışma frekansı 49 mhz dir. Ençok kullanılan frekans aralığı 49 mhz olmasına karşın piyasada 2.4 Ghz ve 100 – 150 Khz. Frekanslarında çalışan marka ve modellerde bulunmaktadır.


Bebek Telsizi ve Tarihçesi

İlk bebek monitörü 1937'de Zenith Radio tarafından üretilmiştir. Bu Zenith Radio ürünü Eugene F. McDonald tarafından geliştirildi ve Japon - Amerikalı heykeltıraş ve ürün tasarımcısı Mr. Isamu Noguchi tarafından tasarlandı. Daha sonrasında ise birçok marka piyasada hızla yerini almıştır.


Bebek telsizi gibi kullanabileceğiniz uygun fiyatlı lisanssız el telsizlerinden satın almak için bizimle irtibata geçebilir ve bilgi alabilirsiniz.


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.