Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog Mikrofonlu Telsiz Kulaklığı Nedir?

Mikrofonlu Telsiz Kulaklığı Nedir?

Tarih : 22/01/2022
mikrofonlu-telsiz-kulakligi-nedir-3.jpg

Mikrofonlu telsiz kulaklığı, bir kablo vasıtasıyla kulağımızın içine geçen bir küçük höparlörü ve sesimizin telsiz üzerinden yayın yapmasına olanak sağlayan bir mikrofonu bulunan bir çevre birimidir.


Telsiz kulaklık mikrofon marka ve modelleri farklı fiyat aralığında piyasada bulunmaktadır. genellikle piyasada çokça satılan telsiz kulaklığı modelleri şunlardır; Abell telsiz kulaklığı, Zetcom telsiz kulaklığı, Mars telsiz kulaklık mikrofonu, WLN telsiz kulaklıkları, Hicom marka telsiz kulaklığı, Baofeng telsiz kulaklığı. İthalatını yaptığımız bir çok güncel kaliteli telsiz kulaklıklarını en doğru fiyata firmamızdan güvenle temin edebilirsiniz.


Kulaklık mikrofonlar daha çok gürültülü ortamlarda telsizin sesini iyi duyamadığımız zamanlarda veya telsizin sesinin dış ortamda duyulmasını istemediğimiz alanlarda kullanılır. Telsiz kulaklıklarının kulağa takılan kısmı çengel tip veya akustik tip model olarak ikiye ayrılır. çengel tip kulaklık mikrofon daha çok orta seviye gürültülü ortamlarda kullanılırken akustik tip kulaklık mikrofon daha çok güvenlik görevlileri ve gürültülü ortamlarda çalışanlar tarafından kullanılmaktadır.


Telsiz modellerinde piyasada en çok kullanılan kulaklık mikrofonlar jak girişlerine göre iki çeşide ayrılır birincisi ve ençok kullanılanı geniş uçlu kenwood jak giriş tipidir. ikincisi ise dar giriş uçlu olan motorola jak giriş tipidir. kulaklık mikrofon satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus telsizinizin jak giriş tipine uygun telsiz kulaklığı almanızdır aksi taktirde telsizinizin jak girişine uymayacağından dolayı kulaklık mikrofonu kullanamazsınız ve geri iade etmek veya ürünü değiştirmek zorunda kalırsınız. bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise ki bu çok önemlidir malesef uygun fiyatı çok ucuz olup fakat kalitesi çok kötü olan ürünleri almamanızdır çünkü çok ucuza aldığınız bu ürün çok kısa sürede bozulacaktır. Dolayısıyla doğru fiyata doğru ürünü bulup almanızda fayda vardır. Marmara iletişimin ithal etmiş olduğu kulaklık mikrofonlar fiyat performans açısından kendini ispatlamış ürünler olup güvenle satın alabilirsiniz.


Ayrıca dünyada yeni olmakla beraber bluetooth kulaklıklarda üretilmeye başlanmıştır fakat henüz kullanım kolaylığı ve performans tam sağlanamadığından ayrıca fiyatı da çok yüksek olduğundan dolayı telsiz sistemlerinde pek de tercih edilmemektedir. Bunların yanında kask içi özellikle motor meraklılarının kullandığı kulaklık mikrofonlarda vardır. Bu tür kulaklıklar özel yapım olup sadece kask içi kullanımlar için üretilmektedirler.


kulaklık mikrofon nasıl kullanılmalı, telsizinizde kullanmak için satın aldığınız kulaklığınızı dikkatlice telsizin dişi jak girişine takınız. diğer kulağınıza gelecek olan bir adet küçük hoparlörü bulunan kısmı kulağınıza geçiriniz ayrıca bir adette mikrofon ptt kısmı vardır bunuda telsize ptt yaptırıp yani telsizi göndermeye geçirerek mikrofonu aktif hale getirmeye yarar ve bu kısımda sizin konuşurken rahatça yanaşıp konuşabileceğiniz bir yer olan boynunuzun hemen altı gömlek yakanıza takabilirsiniz. Telsiz görüşme mantığı çerçevesince de bas konuş brak dinle hareketi ile görüşmelerinizi telsiziniz belinizdeyken rahatça yapabilirsiniz. Bazı kulaklık çeşitleirnde ise vox özelliği bulunmaktadır bu şekilde ise eller serbest sadece sesinizle telsiz cihazınızı kullanabilirsiniz. günümüzde artık hemen hemen tüm telsiz modellerinde dahili vox özelliği bulunmaktadır.


Doğru fiyata ürün almanın mutluluğunu hissetmek ve ürünlerimiz için soru ve isteklerinizi Marmara iletişim elektronik ltd.şti. satış ekibine ulaştırmak için lütfen bize ulaşınız.


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.