Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog Amatör Telsizcilik Nedir ?

Amatör Telsizcilik Nedir ?

Tarih : 09/10/2023
Amatör Telsizcilik Nedir ?

Amatör Telsizcilik;

GSM telefonlar, sabit telefonlar, internet ve diğer iletişim sistemleri herhangi bir doğal afet veya olağanüstü bir durumda kapalıyken veya aşırı yüklendiğinde, verimli çalışamadığında Amatör telsizciler yine de mesajı iletir. Genellikle "Amatör Telsizciler" olarak adlandırılan radyo amatörleri, radyo teknolojisini bir hobi olarak kullanırlar. Fakat bu aynı zamanda bir hizmettir. Normal haberleşme sistemleri herhangi bir sebepten başarısız olduğunda hayat kurtaran hayati bir hizmettir. Bu topluluğa katılmış gönül vermiş kişilere amatör telsizci, bu hobiye de amatör telsizcilik denir.


Amatör telsizciler kimdir?

Amatör telsizci operatörleri film yıldızları, elektronikçiler, doktorlar, öğrenciler, politikacılar, kamyon şoförleri, emekliler ve sıradan insanlardan oluşmaktadır. Hepsi kablosuz iletişim teknolojilerine olan ilgileriyle bağlantılı yaş, cinsiyet ve çeşitli gelir düzeyinden oluşur. Artık Türkiye’de tarihinde hiç olmadığı kadar çok lisanslı Amatör Radyo operatörü var. Son yıllarda amatör telsizcilerin Türkiye’de sayılarının artmasının asıl nedeni oluşan doğal afetlerdir.


Neden amatör telsiz lisansına ihtiyacınız var?

Lisans başvuru koşulları ülkeye göre değişmekle birlikte, radyo dalgaları uluslararası sınırlar için durmadığından Amatör Telsiz Hizmeti de uluslararası hukuk ve anlaşmalarla denetlenmektedir. Düzenlemeleri kıyı emniyeti yapmaktadır. Hobinin yalnızca radyo iletişimini ve teknik becerileri geliştirme değil, aynı zamanda uluslararası iyi niyeti geliştirme yeteneğini de kabul etmektedir. Amatör telsizcilik sınavı yeri ve zamanını kıyı emniyeti yetkilileri tarafından açıklanmaktadır. Ayrıca amatör telsizcilik sınav soru örnekleri internette bulunmaktadır.


Amatör telsizciliğin çekiciliği nedir?

Amatör telsizciler aslında birçok teknolojinin en ileri noktasındadırlar. Normal iletişimler kesildiğinde veya aşırı yüklendiğinde bu topluluk yüzlerce saat gönüllü topluluk ve acil durum hizmetleri sağlayabiliyorlar. Hepsi kablosuz teknolojinin yalnızca tüketicisi değil, yaratıcısı olmaktan da keyif alıyor. Ayrıca, bu kişiler birçok yeniliğin de öncüleri olabilmektedirler.


Duayen amatör telsizcilerden Kubilay Yelim, TA6EC amatör radyoyu şöyle tanımlıyor:
Amatör telsizcilik, ilçede, ilde veya dünyanın her yerinde ve hatta uzaydaki insanlarla ve uydularla iletişim kurma yeteneğidir! Elektrik kesildiğinde, sabit hatlar ve cep telefonları çalışmadığında bile, pili, radyosu ve kablolu amatör radyosu var.


Ham Radyo, hayat boyu sürecek arkadaşlardan ve uygulamalı teknik eğitimden keyif almamızı sağlar. Yeni şeyler denemek ve en son iletişim teknolojilerini tasarlamak ve geliştirmek için kaynak ve teşvik sağlar. Ay'da ayak izleri varken sınırın gökyüzü olduğunu söyleyemezsiniz! Sınırlar olmadan istediğiniz yere gidebilirsiniz ve amatör radyo oraya ulaşmanıza yardımcı olabilir!


Amatör radyo, ticari olmayan mesaj alışverişi, kablosuz deneyler, kendi kendine eğitim ve acil durum iletişimleri için belirlenmiş radyo frekanslarını kullanan popüler bir teknik hobi ve gönüllü kamu hizmetidir. Amatör telsizcilik, uluslararası anlaşmalarla yönetilen ve kurallara bağlanmış tek hobidir.


Bir radyo amatörü olarak, radyo amatörlerine özel olarak tahsis edilmiş bir dizi frekans bandında radyo sinyallerini iletebilirsiniz.


Radyo amatörleri frekanslarını çeşitli şekillerde kullanırlar:

Dünyanın her yerindeki insanlarla telsiz aracılığıyla iletişim kurmak, bu da çoğu zaman uluslararası dostlukların gelişmesine yol açar. Ekipmanınızın ne kadar etkili olduğunu ve bir operatör olarak ne kadar iyi olduğunuzu göstermek için uluslararası yarışmalarda yarışmak.


Teknik deneyler, radyo teknolojisindeki ileri atılımların çoğu radyo amatörleri tarafından başlatılmıştır.


Amatör uzay uyduları veya Uluslararası Uzay İstasyonu aracılığıyla iletişim.


Acil durumlarda iletişim sağlamak ve bunu yapabilme yeteneğinizi korumanızı sağlamak için tatbikatlar yapmak.


Radyo iletişiminin büyüleyici dünyasını keşfetmenin tek yolu telsiz amatörü olmaktan geçmektedir.


Böylesine güzel bir hobiye adım atarken satın alacağınız amatör telsiz cihazınızın kaliteli ve teknik özelliklerin size uygun olması konusunda size yardımcı olmak isteriz. Soru ve istekleriniz ve amatör telsiz model ve fiyatlarımız için lütfen bize ulaşınız.



Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.