Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog AFAD Telsiz Haberleşme Sistemi

AFAD Telsiz Haberleşme Sistemi

Tarih : 12/12/2022
afad-telsiz-haberlesme-sistemleri.jpg

 

AFAD VE TELSİZ HABERLEŞMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME 


AFAD; Ülkemizin yaşadığı özellikle büyük afetlerde veya acil olaylarda görev üstlenen yetişmiş personellere, telsiz haberleşme altyapı sistemine ve diğer gerekli tüm techizatlara  sahip eğitimli ve tam profesyonel bir devlet kurumudur.


Büyük afetlerde veya olağanüstü acil durumlarda özellikle iletişim altyapı hasarları ve özellikle iletişim altyapı kanallarının yoğun kullanılması nedenleri ile GSM telefon haberleşmesi kesintiye uğraması kaçınılmazdır. Dolayısıyla doğal afetlerde ve acil durumlarda gerekli müdahalenin yapılabilmesi, gerekli vehızlı bir şekilde koordinasyonun sağlanabilmesi, kaynakların doğru ve hızlı kullanılabilmesi ve özellikle koordinasyonu sağlayan yetkili ve görevlilerinher durumdan anında haberdar olması ve süreci yönetebilmesi açısından haberleşme sistemlerinin etkin ve faal olması hayati önem arz etmektedir. 


Afad yukarıda saydığımız nedenlerden ötürü haberleşme sistemini güvenceye almak adına afed anında iletişimin zorunlu olduğu 81 il ve acil durum yönetim merkezinde ve diğer kurumlarla sürdürülebilir ve kesintisiz güvenli haberleşme sağlanması amacıyla tüm Türkiye’de telsiz haberleşme ağı kurmuş ve bu telsiz haberleşme sistemini faal olarak kullanmaktadır. Ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlara da kendi içlerinde özellikle sabit merkez telsizi kurulumu vasıtasıyla bu ağa dahil etmekte ve herhangi bir olağanüstü durumda bu telsiz üzerinden seçilen bu kurum ve kuruluşlarda afad’a ulaşabilmektedirler.


Afad UHF telsiz haberleşme sistemlerinin dışında uydu haberleşmesi, HF / SSB Telsiz sistemi gibi diğer sistemleri de kapsayacak şekilde bir entegrasyon sağlanmıştır. Afad telsiz frekansları ve kanalları ile Bu entegrasyon daha bir esnek yapı ve verimlilik sağlayarak sistemin en mükemmel ve çoklu yapı ile kullanımı sağlanmaktadır.


Geleneksel telsiz sistemleri teknoloji ne kadar gelişirse gelişşin özellikle acil durum ve afed durumlarında halen birincil önemini sürdürmektedir. Hatta yakın zamanda Kahramanmaraş da yaşanan deprem bölgesinde bile halk kendi içinde haberleşmek maksatlı veya enkaz altında kalırsam iletişim sağlayabilirim veya deprem anında veya sonrasında ailem ile iletişim sağlarım düşüncesiyle lisanssız telsiz dediğimiz telsizlerden satın almakta ve bu cihazları deprem çantalarında tutmaktadırlar. Deprem telsizi diyede adlandırılan bu telsiz cihazları modellere göre değişmekle beraber yaklaşık şehir içinde birkaç kilometre kadar haberleşme sağlayabilmektedir. Ayrıca bu lisanssız telsiz fiyatları öyle sanıldığı gibi çok pahalıda değiller. Marmara iletişim ailesi olarak bizlerde bu konuda ithal etmiş olduğumuz Abell ve Zetcom marka ürünlerimizle ihtiyaç duyan herkese doğru bilgi ve ürün sunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Telsiz ihtiyaçlarınız olursa seve seve yardımcı olacağımızı bildirir saygılar sunarız. Allah ülkemize bir daha böyle acıları yaşatmasın.
 


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.