Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog Orman Yangınlarında Telsizin Önemi

Orman Yangınlarında Telsizin Önemi

Tarih : 17/01/2022
orman-yanginlarinda-telsizin-onemi-2.jpg

Yaşanan Orman Yangınlarında Telsiz Haberleşmesi ve Önemi


Ülkemizde yaşanmakta olan orman yangını haberlerini duyduğumuzda herkes gibi bizde marmara iletişim ailesi olarak gerçekten çok üzüldük. son zamanlarda dünyada dolayısıyla ülkemizde de ard arda doğal afetler, covit 19 virüs salgını, seller, yangınlar oluşmakta ve doğa artık bize adeta şunu haykırmaktadır '' artık dur ey insanoğlu'' demektedir gerçekten de doğanın dengesi bozuldu ve eğer insanlık olarak çok acil ve geçerli kalıcı önlemler almazsak malesef geri dönülmez bir yola gireceğiz ve gelecekte çocuklarımız bozulan bu düzen karşısında çok zorlanacaklar belki bu hayatlarına mal olacak ne kadar acı değil mi?


İnsanoğlu bu bitmek tükenmek bilmez lüx tüketim arzusu ve silahlanma yarışı yüzünden malesef kendi eliyle kendi sonunu hazırlamaktadır. her birey kendi üzerine düşeni yapmalı insanlık artık bu gidişata acilen dur demeli ve gerekli tüm önlemleri vakit kaybetmeden almalıdır.


Özellikle orman yangını gibi tüm doğal afetlerde de telsiz kullanımının önemi oldukça elzemdir çünkü; telsiz mobil bir iletişim aracı olduğu için götürdüğünüz heryerde herhangi bir zorlu bir altyapı kurulumu olmadan anında hemen kullanabileceğiniz bir iletişim aracıdır. El telsizleri yakın kanal üzerinden birbirleriyle iletişim kurarak ve anın da grup içinde kullanıcı kim varsa aynı anonsu aldığı için ve tüm konuşulanları anın da duyduğu için tüm kullanıcılar olayın her anını izleyebilmektedirler ve böylece koordinasyon en üst seviyede sağlanmış olur. Bu durum acil ve hızlı koordinasyonun sağlanması gerekli yerlerde çok önem arz etmektedir.


Bizi duygulandıran bir konuyu açıklamak gerekirse; Ülkemizin her bölgesinden özellikle Antalya'da ve manavgat' ve marmaris'de yaşanan yangın sebebiyle oluşturulan ekiplerin iletişim sorunlarının çözümü için çeşitli ihtiyaçlar ile beraber telsiz ihtiyacına yönelik yardımların da gitmesi herkesin elinden geleni yapıyor olması bizi ayrıca gururlandırdı. Resmi ekiplerin telsiz ve diğer techizat bakımından hiçbir eksiği bulunmamaktadır yangın bölgesine gönderilen iletişim araçları ordaki gönüllü yardım severler için gönderildiğini vurgulamak isterim.


Herzaman olduğu gibi tüm doğal afetlerde telsizin iletişimdeki önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Biz profesyonel ve amatör telsizciler olarak telsiz ve telsiz iletişim araçlarının yaşatılmasında ve geliştirilmesinde her zaman elimizden gelenin en iyisini yapacağız en iyi ürünleri seçip müşterilerimizin kullanımına sunacağız. Yaşanan yangın dolayısı ile öncelikle yöre halkına sonrasında da tüm Türkiye'ye geçmiş olsun.



Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.