Telsiz Sistemleri Distribütörü Lisanslı telsizLisanssız telsizAmatör telsizBaskonuş telsizTelsiz fiyatlarıTelsiz modelleriKaliteli ve ekonomik çözümler
Abell Logo Zetcom Logo
Ana Sayfa Blog CB Telsiz Nedir? Nasıl Kullanılır?

CB Telsiz Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tarih : 02/11/2023
cb-telsiz-nedir-27-mhz.jpg

CB TELSİZ NEDİR? NASIL KULLANILIR?

 

CB telsiz 27 Mhz. frekansında halka açık olarak kullanıma sunulan ve genellikle lojistik taşımacılık yapan kamyoncular tarafından yaygın olarak kullanılan uzun mesafeli telsiz iletişim sistemidir.


Modern iletişim cihazlarının gelişi nedeniyle 21. yüzyılda popülerliğini kaybetmiştir. Bir grup arkadaşınız arasında CB telsizini kullanarak arkadaşlık iletişimi için hâlâ geçerli bir iletişim sisteminiz olabilir. CB telsiz teknolojisini anlayalım, Günümüzün iletişim dünyasındaki birçok kişi için CB halk bandı telsiz modası geçmiş bir iletişim yöntemi gibi görünüyor olmasına rağmen CB radyonun, cihazı nasıl kullandığınıza bağlı olarak hala birçok faydası vardır. Dağlar veya çöller gibi ıssız ortamlarda, CB telsizi insanlarla iletişim kurmak için en etkili cihaz olabilir.


Radyo sinyali kısa dalgadır, dolayısıyla sahip olduğunuz cihaz ve anten özelliklerine bağlı olarak yalnızca 50 ile 100 Km yarıçapındaki kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Bazı özel yapılmış RF amplifikatörler kullanılarak mesafe daha da arttırılabilir. Muhtemelen CB telsizini kullanarak iletişim kurmayı planladığınız bir bağlantınız olmalıdır. Genellikle CB telsizlerde bağlantı kuracağınız kişiler sizden çok uzakta bulunuyorsa mutlaka CB halk bandı telsiz çatı anteni kullanmanız gerekir. 

 

Çatı sabit anten daha yüksek bir yerde ve kazançlı anten olduğundan dolayı sinyalleri daha uzağa taşıyabilir. Daha yakın cb telsiz görüşmelerinde ise CB el telsizleri kullanılır. CB el telsizlerinin avantajlarında biri taşınabilir olmasıdır. CB telsizinin başka bir kullanımı da güvenlik kontakları içindir. Issız bölgelerde uzun bir yolculuğa çıkacaksanız CB telsizi birileriyle bağlantı kurmak için hayati bir araç olabilir.

 

CB telsizinizi online satış mağazamızdan satın alabilirsiniz., diğer genel malzeme mağazalarından veya internetten de satın alabilirsiniz. Ne kadar para harcamak istediğinize karar vermenize yardımcı olması için telsizde ne gibi özelliklere ihtiyacınız olduğunu düşünüp ona göre hareket ediniz. Telsizinizi arkadaşlarınız arasında eğlence için kullanıyorsanız 100 dolardan fazla harcamayın. İş için bir radyo iletişim sistemi kuruyorsanız, güvenilir bir makineye biraz daha fazla para harcayın. CB telsiz fiyatlarını ve özelliklerini öğrenmek ve deneyimlemek için bize başvurunuz.


CB telsizinizi monte edebileceğiniz en yaygın yer arabanızın içidir. CB araç telsizinizi sürüş sırasında güvenliğinizi tehlikeye atmayacak bir yere monte etmeniz önemlidir. Telsizinizi yerleştirebileceğiniz ortak yer aracın konsoludur. Bu, sürüş sırasında telsizinizin kontrolünü yapmanızı sağlar.


Bazı CB telsizleri, aracınızda bazı değişiklikler gerektirecek montaj donanımıyla birlikte gelir. Yalnızca daha büyük, eski model halk bandı telsizler bu tür bir kurulum yapmanızı gerektirir. Daha küçük CB telsizler için ciddi bir kurulum gerektirmez ve kontrol panelinde çalışabilir. CB radyoyu satın almadan önce montaj talimatlarını kontrol etmeyi unutmayınız. Daha geniş bir görüşme mesafesi için, için büyük antenler alabilirsiniz, ancak kurulumu daha fazla zaman alacaktır. Anteninizi monte edebileceğiniz en iyi yer çatınızın tam ortasıdır. Anten çatının ortasına ve çatıdan en az 3 metre kadar yükseğe kurulmalıdır.

 

Araca yapılan telsiz montajlarında sahip olduğunuz antene bağlı olarak aracınıza delik açmanız gerekebilir. Satın almadan önce antenin kurulum gereksinimlerini kontrol edin. Daha kolay bir kurulum işlemi istiyorsanız manyetik, mıknatıslı araç telsizi antenine yatırım yapabilirsiniz.

 

CB halk bandı telsiz kanalları ile ilgili bilgiye sahip olun. 19 gibi popüler bir görüşme kanalı açın. Diğer kanallar nadiren izlenir ve 6, genellikle uzun süreler boyunca yayın yapan, yasadışı frekanslarda ve güçte aşırı güçlü istasyonlar tarafından işgal edilir. CB radyo için 40 istasyon, kanal var ve bu istasyonlardan birinde konuşan birini bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

 

Bazı yaygın CB kodları aşağıdaki gibidir;
10-1, alımın zayıf olduğu anlamına gelir.
10-4 mesajın alındığı anlamına gelir.
10-7 hizmet dışı demektir.
10-9 mesajı tekrarla anlamına gelir
10-20 konumunuz nedir?

 

CB halk bandı telsiz de nasıl konuşulur; Önce telsiz kontrolü yapın. Birkaç dakika kanalı dinleyin. Konuşan insanlar varsa kibarca bir ara bekleyin. Temiz olduğundan emin olduğunuzda telsiz kontrolü isteyin. Bir yanıt bekleyin. Kimse yanıt vermezse, radyo kontrolünü yeniden yapın, ancak bunu yapmadan önce sabırla bekleyin. Başka bir operatör yanıt verdiğinde yanıtını yorumlayın ve cevap verin.


Operatörlerin çoğu sohbet aramayan kamyon veya tır şoförleridir. Diğerleri ise sohbet etmek için sabırsızlanan meraklılardır. Diğer kişilerin ses tonunu takip edin sizinle sohbet etmek isteyip istemediğini anlayacaksınız. Kibar olun. Hiç kimse kaba bir telsiz operatörü ile iletişim kurmak istemez. Ayrıca kalabalık bir istasyonda yayında çok fazla zaman harcamadığınızdan emin olun. Çünkü sizin gibi başkalarının da frekansı kullanmaya hakkı olduğunu unutmayın.

 

Kanal 9'dan acil durumlar için iletişime geçin. Şüpheli aktivite veya araç arızası veya yardıma muhtaç iseniz veya herhangi bir tehlike mesajını iletmek için bu istasyonu kullanın. Bu istasyon aynı zamanda yetkililer tarafından sarı alarm gibi önemli mesajları yayınlamak için de kullanılıyor.

 

Bu istasyonu 9. Kanalı asla havadan sudan konuşmak, muhabbet etmek için kullanmayı planlamayın. Arkadaş aramak veya var olan arkadaşlarınızla muhabbet etmek için 19. Kanalı seçin. CB halk bandı telsiz modelleri ve fiyatları hakkında fiyat ve bilgi almak ayrıca teknik özellikleri hakkında doküman temin etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 


Copyright © Marmara İletişim Elektronik Altyapı ve Servis Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. - Her hakkı saklıdır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Çerez Politikası'nı kabul etmiş olduğunuzu varsayacağız.